Остават 2 седмици за включване в общоевропейското онлайн проучване за дискриминацията срещу ЛГБТИ+ хората

Остават още 2 седмици (до 6 юли) за включването в общоевропейското онлайн проучване за дискриминацията срещу ЛГБТИ+ хората. Участието в проучването е важно, тъй като чрез него Агенцията на Европейския съюз за основни права (FRA) цели изработването на информирано законодателство и политики за равноправно третиране на лесбийки, гейове, бисексуални, транс и интерсекс (ЛГБТИ) хора.

Въпросникът на проучването, на което PROUD.bg.bg е медиен партньор, е достъпен онлайн и очаква мненията на ЛГБТИ хората на възраст над 15 години, които живеят в Европейския съюз, Сърбия или Северна Македония.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Отговорите ще бъдат обработени по анонимен начин, за да се осуети тяхното евентуално персонифициране при представяне на резултатите от изследването.

Въз основа на резултатите от проучването специалистите, изработващи политики на национално и на европейско ниво, както и представителите на неправителствени организации ще бъдат в състояние по-добре да насочат своите стратегии за защита и дейности за подкрепа на ЛГБТИ общността.

За да придаде тежест на резултатите, европейското ЛГБТИ проучване разчита на участието на широка и разнообразна група от ЛГБТИ хора от всяка страна, включително и България. Това е втората вълна от общоевропейското усилие за събиране на данни за дискриминацията на ЛГБТИ хората в рамките на най-голямото проучване в тази област, провеждано някога.

Участието в проучването не отнема повече от 20 минути. Ако искате да се включите в него, посетете този линк: https://www.lgbtisurvey.eu/lgbti/.

Анонимността на данните е гарантирана.