Организация призова за „безполови“ тоалетни в заведенията във Великобритания

Феминистката организация The Good Night Out Campaign, която се бори за предотвратяване на сексуалното насилие, призова нощните заведения във Великобритания да направят тоалетните си „безполови“, в знак на подкрепа към транс и небинарните хора.

The Good Night Out работят от години за създаването на по-безопасен нощен живот и си партнират с ЛГБТ+ организацията Galop за популяризиране на идеята за неутрални тоалетни и оборване на трансфобския мит, че този тип тоалетни са опасни.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Голяма част от транс хората във Великобритания използват законно тоалетната, която отговаря на пола им, но увеличаващите се нива на трансфобия през последните години се отразяват върху информираността относно неутралните тоалетни. В резултат на това, според резултатите от проучване на Galop от 2020 година половината транс хора се страхуват да използват публични тоалетни.

Брайъни Бейнон от The Good Night Out Campaign споделя: „Знаем, че сексуалният тормоз и насилието засягат по-често жените и ЛГБТ + хората. Прилагането на задължителна сегрегация на половите тоалетни, обаче, не предотвратява насилието и всъщност може да помогне за създаването на още по-удобна среда за него.“