Sydney Worldpride

Операта в Сидни светва в цветовете на прайд знамето за WorldPride

Световноизвестната опера в Сидни беше осветена в цветовете на прайд знамето по случай откриването на WorldPride 2023.

Сидни очаква да посрещне повече от 78 000 посетители по време на фестивала, който чества ЛГБТИ+ общността и обръща внимание на проблемите, с които тя се сблъсква. Световноизвестната опера беше осветена в цветовете на дъгата като част от активирането на Rainbow City инициативата на WorldPride в Сидни, в рамките на която ще бъдат инсталирани 45 произведения на общественото изкуство в целия град – включително дъги на плажовете Бонди, Куги и в Кралската ботаническа градина, както и в Сините планини.

Преди да бъде осветена публично в 20:30 ч. по Гринуич на 17 февруари, се проведе генерална репетиция под прикритието на тъмнината, за да се гарантира, че всичко е готово. По-рано беше обявено, че Кайли Миноуг ще оглави церемонията по откриването на WorldPride, която ще се състои в The Domain на 24 февруари. Откриването, водено от Кортни Акт и Кейси Донован ще бъде излъчено в национален ефир по телевизия ABC.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Никол Шерцингер ще бъде хедлайнър на едно от най-дългоочакваните събития на WorldPride – партито на плажа Бонди на 4 март. Певицата ще се изяви в състав, който включва изцяло австралийски диджеи, сред които dameeeela, Jarred Baker, Jacqui Cunningham, DJ Charlie Villas и DJ Dan Murphy.

На събитието 12 000 души ще излязат на плажа, когато той ще се превърне в клуб за световната ЛГБТИ+ общност. В разговор с GAY TIMES преди началото на празненствата главният изпълнителен директор на WorldPride в Сидни Кейт Уикет заяви, че 17-дневните тържества „събират множество гласове от целия свят и едновременно празнуват и се застъпват за тях„.

WorldPride 2023 в Сидни ще се проведе от 17 февруари до 5 март 2023 г.