OnlyFans забраняват порно видеоклиповете от октомври

След като спечелиха милиони от труда на редица сексуални работници OnlyFans няма да допускат качването на порнографски и еротични материали от октомври.

От началото си OnlyFans бе маркетиран като платена социална мрежа. Създателите на интернет сексуално съдържание се възползваха незабавно от възможността и намериха начин да печелят от месечно заплащане от последователите си. Бизнесът се оказа сполучлив за голяма част от тях, но преди броени дни OnlyFans публикуваха официално изявление, според което нецензурирано съдържание няма да се допуска в платформата след октомври.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„За да подсигурим дългогодишната устойчивост на OnlyFans и да продължим да бъдем домакини на приобщаваща общност от създатели на съдържание и почитатели, трябва да променим нашите условия за съдържанието.“

Списание Bloomberg докладва, че промените се дължат най-вече на нарастващия натиск от страна на банкови и финансови партньори. През последните години тези източници, както и правителствени и технологични компании като Apple, Google и Facebook започнаха агресивни кампании срещу порнографията онлайн. Много пъти тази битка е аргументирана като „борба с трафика на деца и детска порнография“.