Нов ЛГБТИ+ сайт в българското интернет пространство „отваря врати“

Младежката група на фондация Билитис за ЛГБТИ+ хора от 14 до 29 години – BraveLab, стартира сайт с ресурси в помощ на ЛГБТ младежи и техните родители.

Създадена през 2018, групата BraveLab дава възможност на куиър младежи да обсъждат важни за тях теми, сред които осъзнаване на своята ЛГБТИ+ идентичност, разкриване, взаимоотношения със семейството, проблеми на учебното и работно място, психично здраве, превенция на ХИВ/СПИН и други, да обменят опит и най-важното, да се почувстват част от общност.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В новосъздадения сайт всеки може да намери актуална научна информация по въпроси, свързани с ЛГБТ общността, също така съвети към младежи, съвети към родители, имащи деца от общността, както и видеа с вдъхновяващи лични истории на куиър младежи.

В статиите посветени на приемането и разбирането на ЛГБТИ+ деца от своите родители, ще откриете полезни съвети и насоки за навигирането на тези предизвикателства, така че ако сте родител, да успеете да бъдете добър съюзник на вашето дете и ЛГБТИ+ общността.

В статиите посветени на самите ЛГБТИ+ младежи, ще намерите съвети за разкриване, защо то е важно и кога е най-подходящия момент за него.

Смятам, че най-голяма нужда от подобен сайт имат родителите на ЛГБТИ+ младежи, защото са закърмени с негативни стереотипи за куиър общността, каращи ги да мислят, че детето им е…чудовище, забравяйки, че това е същото дете, което те са обичали безрезервно.“, коментира пред PROUD.bg един от авторите на проекта.

Сайтът може да посетите тук BraveLab.bilitis.org