Лъжи и хомофобия от трибуната на Народното събрание

Корнелия Нинова с нови конспирации около третия пол

Депутатите приеха на второ четене „интимната връзка“ да бъде включена в закона за защита от домашното насилие и записаха, че това са отношения между две лица, които са мъж и жена. Това стана след близо шест часа дебати, доминирани от пропаганда на БСП и „Възраждане„, че текстовете целят узаконяване на еднополовите отношения. Предложението в дефиницията за интимна връзка да бъде уточнено, че е между физически лица мъж и жена, идва от БСП, пише Дневник.

Първоначално предложението на БСП не беше одобрено, но след като Иван Иванов от левицата поиска прегласуване, идеята беше подкрепена от мнозинството. Червеният кошмар на всеки трети пол, Корнелия Нинова, смята, че прокарването на идеята за траен съюз между две лица „е първият официален законодателен пробив за въвеждане и узаконяване на еднополови двойки. Опитва се да се заобиколи конституцията и Семейният кодекс„.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Предложенията за промяна бяха внесени след случая с обезобразеното момиче в Стара Загора и бяха експресно приети на две четения в рамките на едно заседание. Това предизвика скандал и заплаха от страна на БСП и „Възраждане„, че ще атакуват измененията в Конституционния съд. Причината е че правилникът на парламента позволява гласувания на две четения, но само когато няма редакции по текстовете.

Бившият министър на правосъдието Надежда Йорданова поиска да коригира определението за „интимна връзка„, но уточни, че това са технически поправки. След близо шест часа дебати и обвинения промените бяха гласувани с гласовете на ГЕРБ, „Продължаваме промяната – Демократична България“, ДПС и БСП.

Отхвърлени бяха предложенията за различен срок за интимната връзка. Хората ще могат да търсят защита, само когато са минали 60 дни от началото на връзката.