Кои са най-очарователните ЛГБТ+ аниме герои?

Винаги е прекрасно да видиш репрезентация на твоята идентичност на малкия екран. Азиатските аниме сериали и филми станаха особено популярни през последните две десетилетия. Представяме ви някои от любимите ни куиър герои от аниме вселената, като очакваме от вас да допълвате списъка.

Сумика Мурасаме от „Whispered Words“ (2009):

 
L’N’Q: House & Disco
 

Главната героиня в „Whispered Words“ Сумика Мурасаме е еталона за влюбена лесбийка в аниме жанра. В рамките на 13 епизода Сумика се опитва да спечели вниманието на най-добрата си приятелка Ушио Казама и да я впечатли по забавни, сладки и откровено абсурдни начини. Странният образ на протагониста е глътка свеж въздух за зрителите.

Канджи Татсуми от „Persona 4“ (2011-2012):

Мястото на Канджи Татсуми в този списък подлежи на дебат. В оригиналната видео игра и аниме адаптацията ѝ Канджи е обсебен от хомоеротични фантазии, но това се случва единствено когато е под влиянието на мрачни сили. Дали героят наистина е гей, не става ясно, но начина, по който анимето представя неговата борба с приемането на сексуалността и осмислянето на мъжествеността е феноменален.

Пойзън от „Street Fighter 4“ (2009):

Пойзън е незабравима героиня. Все пак кой очаква да види трансджендър доминатрикс в аниме вселената? Вярно е, че повечето ѝ появи са в игрите от серията Street Fighter, но в четвъртата част на аниме филма ролята ѝ изобщо не е за подценяване.

Изабела Ямамото от „Paradise Kiss“ (2005):

Изабела Ямамото е една от малкото позитивни транс героини в аниме жанра. Реалистичната история на трудния ѝ живот и проблемите ѝ с половата дисфория са представени със съчувствие и разбиране. Много транс жени припознават себе си в нея и я намират за вдъхновение.

Имир и Криста Ленс от „Attack on Titan“ (2013):

„Attack on Titan“ стана един от най-популярните и гледани аниме сериали през последните 5 години. Любимите ни герои са лесбийската двойка Имир и Криста Ленс, които доказват, че любовта може да се роди дори на бойното поле.

Утена Тенджу и Анти Химемя от „Revolutionary Girl Utena“ (1997):

„Revolutionary Girl Utena“ печели точки за умелото преобръщане на зрителските очаквания към половите роли и сексуалността на героите в аниме жанра. Любимата ни част от сериала, обаче, е връзката между Утена Тенджу и Анти Химемя, която е само загатната, но се разгръща по неочаквано еротичен начин в пълнометражния филм от 1999 година.

Сейлър Уран и Сейлър Нептун от „Sailor Moon“ (1995-2000):

Макар и да са цензурирани и представени като „братовчедки“ в американската версия на анимето, Сейлър Нептун и Сейлър Уран всъщност са двойка в оригиналната японска версия и връзката им бива представена по еднозначен и директен начин. Сцените, в които двете флиртуват една с друга поставят основите за разгръщането на куиър сюжети в жанра.