Клиентите на Revolut вече ще могат да правят дарения за ILGA-Europe

Британският финтех Revolut днес стартира новата функционалност „Donations“, която позволява на потребителите да закръглят сметките от своите картови плащания и закръгленото да даряват на благотворителни организации. Потребителите ще могат да правят дарения, без да им се начисляват такси и без да имат задължителен минимум на дарената сума.

WWF, Save the Children и ILGA-Europe са първите три благотворителни организации, които ще бъдат част от програмата, благодарение на призива си към глобалната потребителска мрежа на Revolut. Докато партньорството с тях се развива, Revolut обяви, че през годината ще добавя и нови благотворителни компании към списъка.

 
L’N’Q: House & Disco
 

ILGA-Europe e международна асоциация, бореща се за правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните, транссексуалните и интерсекс хората, живеещи на европейска територия.

За разлика от много традиционни банки и платежни компании, сто процента от сумата, дарена от клиентите, отива в избраната благотворителна организация, като Revolut не начислява такси, за да бъде преведена сумата на организация. Няма минимален праг за дарение и функцията може да се включва и изключва от потребителите по всяко време. Revolut улеснява процеса по регистрация и дава на потребителите още едно финтех решение в името на избрана от тях благотворителна кауза.

Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, каза: „Подкрепата за социалните каузи е важна както за нас като бизнес, така и за много от нашите потребители. Усложненият процес на регистрация и плашещи ангажименти могат да откажат много хора от направата на дарение, така че искахме да изградим функция, която ще позволи да се поддържат добри каузи безпроблемно и сигурно.“

„Сега е моментът да инвестираме в трайна и реална промяна в живота на хората. Затова сме развълнувани да си партнираме с Revolut, защото заедно можем да променим към по-добро живота на ЛГБТИ хората. Радваме се, че потребителите на Revolut могат да се възползват от съвременно финансово решение, което улеснява процеса по дарения на средства“, сподели Анна Шепърд, мениджър по набиране на средства в ILGA-Europe.