PROUD.bg Presents: Звуците на юли 2020

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Съвсем неочаквано юли ни издебна с неочаквано количество качествени нови албуми, сред които:

The Aces – Under My Influence:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Вторият албум на The Aces продължава мисията на четирите момичета да се докажат като една от най-свежите и интересни групи на модерната сцена. Кейти Хендерсън, МакКена Пети, Алиса Рамирес и Кристал Рамирес ни засипват с поредната доза радиофонични и леснослушаеми парчета, но този път те си позволяват да вкарат нови елементи. Освен очаквания синт-поп, слушателите ще открият класически R&B елементи, танцувален фънк и диско, както и умерени намигвания към реге стилистиката. За първи път в творчеството си The Aces използват и местоименията ‘тя’/’нея’ в композициите си, което им придава куиър контекст.

Слушайте „Under My Influence“ на The Aces тук.

Alanis Morissette – Such Pretty Forks in the Road:

Alanis Morissette винаги се е стремяла да постигне задоволителен баланс между искрено емоционалното и мелодраматичното с вариращ успех. Когато се справи добре със задачата, обаче, тя доказва, че музиката може да носи невероятни сили и да има комплексни функции. Деветият албум на певицата „Such Pretty Forks in the Road“ ангажира вниманието ни със сериозни и лични теми като следродилната депресия и зависимостта и е най-интроспективния и качествен проект на Alanis от „Supposed Former Infatuation Junkie“ насам.

Слушайте „Such Pretty Forks in the Road“ на Alanis Morissette тук.

Denai Moore – Modern Dread:

В третия си албум „Modern Dread“ певицата от Ямайка Denai Moore преоткрива себе си като смел творец и обръща гръб на очакванията. Така тя се превръща в поредния алтернативен представител на младото поколение в музиката, което променя представите за музикалните жанрове с вълнуващите си експерименти с електроника, поп и соул. На фона на случващото се на световната R&B и соул сцена, композициите на Denai са нужна глътка свеж въздух и заслужават по-голямо внимание от това, което получават.

Слушайте „Modern Dread“ на Denai Moore тук.

JARV IS… – Beyond the Pale:

Фронтменът на култовата британска група Pulp Jarvis Cocker се завръща с новия си страничен проект Jarv Is…, а резултатът е един от най-авангардните и непредвидими албуми на 2020 година, който не се съобразява с никакви правила. „Beyond the Pale“ сблъсква абстрактните текстове на артиста с прогресив рок елементи, модерни електроники, носталгични мелодии ала Leonard Cohen и изблици на неконтролируема лудост. Някак си съвсем не сме сигурни, дали най-добрите години на Jarvis са наистина зад гърба му или предстоят.

Слушайте „Beyond the Pale“ на JARV IS… тук.

Taylor Swift – folklore:

Едва ли някой си е представял доскоро, че една от най-успешните поп звезди на изминалото десетилетие ще обърне гръб на принципите си и ще ни изненада със смел нов албум, по-малко от година след последното си издание, и то без предварително обявяване и промотиране. Въпреки сърцераздирателното и баладичното си звучене, “folklore” не е онова завръщане към кънтри корените на Тейлър Суифт, за което много от вас ще предположат, а по-скоро нова територия, на която доразвива потенциала си като атмосферичен музикант. Текстовете на 16-те композиции пък са едни от най-добрите, които тя е писала досега.

Слушайте „folklore“ на Taylor Swift тук.