Гледайте първото издание на новата видео продукция на PROUD.bg „In the Closet“

Новата видео продукция на PROUD.bg е вече факт!

„In the Closet“ ще ви срещне с куиър хора и съюзници, които ще „излязат от килера“ и ще споделят своите истории за това какво е да живееш бъдеш себе си, да живееш автентично и да бъдеш открит. Зрителите на предаването ще научат любопитни детайли около творческия процес на гостите артисти и техните лични преживявания като „различни“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Специален гост в първото издание на „In the Closet“ е българският артист Ясен Згуровски, пременен в драг персоната си Julieta Intergalactica, позната на българската ЛГБТ+ общност като една от легендарните драг кралици на 90-те години и действащ DJ в момента.

Ролята на водещия Панайот Гайдов също не е никак случайна, тъй като себеизразяването е основна част от живота му. Завършил английска литература и психология в университета Макгил в Монреал, той публикува многобройни разкази и работи като журналист. В момента Панайот усъвършенства себе си с магистратура по творческо писане в Лондон.

Снимка: Петър Вълчев

Вярваме, че килерът е място, през което всеки киуър човек трябва да мине, за да го затвори зад себе си завинаги. Това е и нашата надежда. Надяваме се преди всичко „In the Closet“ да се превърне в платформа за истински истории, които да вдъхнат чувство за свобода у зрителя.

„In the Closet“ ще може да се гледа всеки втори четвъртък във Facebook страницата на PROUD.bg, в Instagram, в YouTube и тук.