Гей културистът Тихомир Рангелов участва в новия сезон на „Фермата“

Българската реалити телевизия е показвала многократно хора с различна сексуална ориентация или полова идентичност, но в повечето случаи участието им в предаванията/състезанията продължава да подхранва обществените стереотипи за ЛГБТ общността и да предизвиква смесени емоции.

В новия пети сезон на „Фермата“ (предаване на bTV) един от участниците е балканския шампион по културизъм Тихомир Рангелов, който е гей. Неговият образ до голяма степен се разминава с ‘типичните’ очаквания за човек с нетрадиционна сексуална ориентация. Преди да влезе в шоуто, той сподели във ‘визитката’ си, че е открит и живее на семейни начала с друг мъж от осем години.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Още във втория епизод Тихомир се изправи на дуел срещу хомофобски настроения Иван Милин, който многократно обиди гей участника на база идентичността му. Културистът, обаче, реагира на дискриминацията с неочаквано спокойствие и търпение. Битката завърши с „10-0“ за Милин, но въпреки това Тихомир Рангелов бе спасен от изгонване от другите състезатели и засега участието му във „Фермата“ продължава.