Фондация GLAS ще се включи в глобалната конференция WorkPride 2020

Фондация GLAS е официален партньор на глобалната конференция myGwork WorkPride 2020. Събитието ще се проведе от 22 до 26 юни онлайн. Може да се регистрирате безплатно за панелите в програмата тук: https://www.mygwork.com/en/work-pride

Организацията myGwork ще проведе първата си глобална дигитална конференция, след като се наложи да отложи и отмени множество важни ЛГБТ+ събития. Целта е да се отпразнува ЛГБТ+ общността и да се подсили инклузивността по време на тези трудни времена за много хора по света. Според The Trevor Project обажданията на кризисните линии за зачестили двойно от началото на COVID-19 пандемията и много хора са изгубили работата си, а ЛГБТ+ общността се чувства особено изолирана и изложена на риск.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Главният изпълнителен директор на myGwork Пиер Горбет споделя: „Продължаващата пандемия застрашава психичното здраве на много ЛГБТ+ хора. След като прайд шествията по света бяха отменени, искаме да подсигурим видимостта на ЛГБТ+ бизнес общността. Това е невероятна възможност за всички организации, посветени на ЛГБТ+ инклузивността, които искат да се включат заедно със служителите си и да продължат диалога за това как може да се постигне истинско равенство на работното място.“

Конференцията, която ще се проведе чрез Zoom, е насочена към професионалисти и работодатели и ще даде платформа за обсъждането и демонстрирането на най-успешните практики за постигане на ЛГБТ+ равенство на работното място. Всеки ден от виртуалната конференция ще засяга различна тема като психичното здраве и ще включва интерактивни семинари и панелни дискусии, а на участниците ще им бъде предоставена възможност да се свързват помежду си и да изграждат контактите.

Главният спонсор от Великобритания EY ще открие събитието на 22 юни, а Lady Phyll от организацията Kaleidoscopic Trust ще закрие конференцията на 26 юни.