Фондация GLAS представя второто издание на „Хора с глас“

Новото издание на „Хора с глас“ е тук!

През 2021 фондация GLAS издаде книга с 37 разговора за ЛГБТИ+ правата в България. Седмици след излизане от печат вече бяхме започнали списък с още хора, с които искаме да говорим. Те гласно застават зад каузата за равенството в България.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Изданието е своеобразен алманах на историята и победите за ЛГБТИ+ общността в България и е посветено на дългоочакваната промяна в Наказателния кодекс, която включва сексуалната ориентация като защитен признак.

Вторият випуск от „хора с глас“ са покоряващите – дали ще бъде на модния подиум, на сцената на зала 1 на НДК, в системата на МВР или от трибуната на Народното събрание, дали ще бъде с примера как да бъдеш себе си пред учениците си или със свободата да говориш смело за трудните теми. Всеки един от тях помага ние да бъдем чути, разбрани и приети. В книгата участват Елена и Галя, Петър Кьосев, Петромир Генчев, ГОРГ, Александър Миланов, Дара Екимова, Светла Енчева, влогърът Диди, учителят Иван, Надежда и Гергана от БФЖ, Николета и Весела от LoveGuide, проф. Алек Оскар, Петя Савова, Радослав Стоянов, Вихрен Георгиев, Жоро Пеев, Теодора Дончева, Христо Христозов и д-р Цветелина Йосифова.

Автори на второто издание на “Хора с глас” са Симеон Василев, Севда Семер и Стоян Лесев, дизайнът е дело на Георги Янакиев, а портретните снимки на участниците са дело на фотографката Яна Лозева.

В този том липсват и още разговори, които ни се искаше да включим, но получихме отказ. Поканата ни към тези хора – и към вас – остава. Тя е за повече честност и откритост, които се надяваме това издание да вдъхновява. Колкото повече хора са открити, толкова по-лесно става за всички останали.” споделя Симеон Василев, председател на фондация GLAS.

Второто издание на „Хора с глас“ се разпространява безплатно. За София желаещите могат да да го получат лично в общностния център Rainbow Hub на бул. Мария Луиза 45. 

За хората от страната опцията е поръчка през формата и заплащане на куриерската услуга. Поръчките ще се изпълняват до изчерпване на количествата.