Ето как изглежда първият гей Спайдърмен на Марвел

Марвел разкри нови подробности за първия гей Спайдърмен – Уеб-Уийвър. Още през юли популярната компания за комикси обяви, че ЛГБТИ+ героят се е „запътил“ към страниците на предсоящото издание на Edge of Spider-Verse #5.

Уеб-Уийвър, моден дизайнер, който получава мистеризоните спайдър сили и ни показва един много различен вид Спайдър персонаж в историята на Стив Фокс и Кей Зама„, се казва в прессъобщение. Макар че Марвел не разкриват много по отношение на историята на героя, те споделиха бегъл поглед към неговият костюм, вдъхновен от легендарните дизайнери Мюглер и Александър Маккуин. Съавторът Стив Фокс се включи в Twitter, за да разкаже за творческия процес на ЛГБТИ+ приобщаващия герой.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Нещо, което осъзнах веднага, когато замислях Уеб-Уийвър, е, че той не може – и не бива – да представлява ВСИЧКИ гей мъже. Нито един персонаж не може.„, написа той в социалната платформа. След месеци на мълчание Марвел най-накрая публикува превю на Уеб-Уийвър в предстоящия брой Edge of Spider-Verse #5

В превюто има и намеци за неразбирателство с предполагаемите му родители, както и сцена, която показва как той създава новия си костюм – който художникът и съавтор Крис Анка е проектирал. Реакциите не закъсняха – феновете на Марвел се включиха в Twitter и споделиха вълнението си от дебюта на Уеб-Уейвър.