Елиът Пейдж продуцира италиански документален филм за транс хората

Елиът Пейдж ще бъде изпълнителен продуцент на италиански документален филм, който описва транзишъна, през който преминават приятелска група от четирима транс мъже. Документалният филм, озаглавен Nel Mio Nome, в превод „в моето име„, е режисиран от Николо Басети, а премиерата му ще се състои на Берлинския международен филмов фестивал през февруари 2022 г., предава The Hollywood Reporter.

Това, което се откроява в Nel Mio Nome, е начинът, по който така изкусно и целенасочено представя всички различни части, които съставляват идентичността на един човек„, казва Пейдж в изявление за THR. „Това е медитация върху транс човечеството и никога не съм виждал друг филм като него„.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Въпреки че самият Басети не е част от транс общността, той посочва „прехода“ на сина си Матео като вдъхновение за филма.

Личният ми опит като родител ми позволи като режисьор да намеря необходимата самоувереност, за да се приближа до героите на тази история, да вникна в техните емоции и да установя интимна връзка, изградена на базата на доверие и съучастие„, казва Басети пред THR. „Искрено съм благодарен на Елиът за това, че добави своята житейска перспектива, за да помогне на нашия филм да намери своя път в света.

Пейдж добави, че близките консултации на Басети със сина му по филма са били „толкова красиви“ за него, като добави, че „този житейски опит и принос са ясни в перспективата на филма„.

За мен е чест да бъда на борда и нямам търпение всички да го видят„, каза той.

Според Variety „Nel Mio Nome“ проследява Нико, Лео, Андреа и Раф – група приятели на възраст от средата на двадесетте до средата на тридесетте години, които откриват идентичността си в различен период от живота си. Филмът ще разказва как „те смело се изправят пред всички препятствия на един строго бинарен свят„.