Двама гей мъже нападнати в Южен Лондон, седмица след хомофобското нападение в Two Brewers

Двама гей мъже са били нападнати в Южен Лондон, само седмица след хомофобското нападение с нож пред бар The Two Brewers в Клафъм.

Майкъл Смит и неговият партньор Нат Асабере са били нападнати, докато чакат автобус около 23:00 ч. в Брикстън в края на миналата седмица, след като са прекарали деня на „UK Black Pride„.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Към двойката, се приближил непознат мъж, който ударил Асабере в задната част на главата, а Смит – в лицето „три или четири пъти„. Двамата избягали с пристигащия автобус и тогава разбрали за степента на нараняванията на Смит, който по-късно бил приет в болница, разказва двойката пред Би Би Си.

Все още не са извършени арести, а полицията разглежда инцидента като престъпление от омраза.

Нападението срещу двойката се случва малко повече от седмица, след като други двама мъже бяха намушкани с нож пред заведението Two Brewers в Клафъм. Инцидентът е станал на 13 август в 22,15 ч. и при него двама мъже на възраст 20 и 30 години са били нападнати от мъж с нож. Лондонската полиция продължава да издирва нападателя.

Въпреки че нападенията са извършени на километър едно от друго и в толкова близък период от време, от Метрополитен не смятат, че инцидентите са свързани.