Дрехите изразяват същността на човека

Лятото отмина и на нас от PROUD.bg ни стана доста носталгично за дългите летни вечери. Ето защо създадохме Куиър на курорта. Това е новата ни специална рубрика, в която ще ви запознаем с трима представители на ЛГБТИ общността, които не се колебаят да заявят себе си със своите смели модни решения за летния сезон.

Здравей! Би ли се представила накратко на читателите на Huge.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Здравейте, казвам се Никол Бърборини и съм една от младите и иновативни драг кралици на България.

Имаш уникален моден стил. Откъде черпиш вдъхновение за него?

За модния си стил се доверявам изцяло на своето собствено усещане и на това дали се чувствам добре в дрехите и кожата си. Дрехите изразяват човека и това какъв е той.

Какво прави твоя стил queer?

Способността ми да експериментирам с различни цветове, прически и стилове на обличане. За мен самата е вълнуващо да се виждам с различни и нестандартни визии. Не се страхувам да правя резки промени по визията си, ако те ще ме накарат да се чувствам още по-добре в кожата си.

Кои са трите аксесоара, без които не можеш?

Бижута, четка за коса и колан за стилен и закачлив завършек на визията.

Какво би посъветвала хората, които тайно много искат, но се притесняват да експериментират със стила си?

Бих ги посъветвала да не се страхуват да изразяват себе си. Животът е даден, за да бъде изживян така както човек иска да го живее. Смятам, че всеки от нас трябва да бъде силен, борбен и да отстоява позицията си. Моят съвет към всеки един човек е да прави това, което го прави щастлив.

В кой курорт избра да прекараш лятото и защо?

Прекарах две седмици в Слънчев бряг, тъй като имах участие в един от клубовете заедно с моята drag майка Елза Парини. Щастлива съм, че имах и възможността съвсем непланирано да бъда заедно на сцената с певицата Ариа. Сърдечно й благодаря за възможността, която ми даде – да бъда заедно с нея на преден план в една от най-големите дискотеки на Черноморието.

Забелязвам на снимките в профила ти, че експериментираш със себеизразяването си свободно на този курорт. Считаш ли, че това е ЛГБТИ friendly място?

Истината е, че винаги ще се намери някой, който ще направи лош коментар или оценка, но аз се научих да не обръщам никакво внимание на хорските приказки. Съветвам всички хора като мен да се опитат да го приемат като мотивация и вдъхновение да сме все по-силни и да не потискаме себе си.

Какви реакции получаваш от хората в курорта за модните си решения?

Реакциите на хората в курорта когато съм в мъжки и женски образ са абсолютно противоположни. В мъжката си визия често съм обект на клюки и хапливи коментари, докато с женския си образ получавам изключително много внимание, винаги обирам овациите и получавам предложения за среща.

Ако беше от Модната полиция за какво би арестувала хората?

За носенето само на черни дрехи, както и за неподходящото комбиниране на цветове.

Защо в България, където модата масово е толкова хетеронормативна, е важно да имаме и хора с queer стил на обличане?

Защото е крайно време българите да приемат реалността, че съществуват хора, които се различават от общоприетите стандарти. Ежедневно от личен опит се убеждавам в това, че един ,,хетеро” мъж може да хули и обижда, когато вижда гей (в мъжка визия) и същият този човек да те ухажва, и дори да не може да те различи от мъж, когато те вижда в женския образ. По-голямата част от жените нямат никакъв проблем с ЛГБТИ хората, положително настроени са, даже бих казала, че ги харесват .

За още зашеметяващи визии, последвай Никол в Instagram: @nicole.burborini