Десни групи са създали „система за сигнализация“, за да следят за драг шоута в Тексас

Няколко крайно десни групи в щата Тексас вече са създали „системи за сигнализация„, за да предупреждават своите съмишленици, когато наблизо има драг шоу.

Проектът „Семейство Тексас„, дясна организация с нестопанска цел, базирана в Остин, стартира кампания за „защита на децата на Тексас„, като създаде „система за предупреждение“ за драг представления, които се провеждат в щата – или, както ги нарича в своята мисия, „атаки срещу невинността на нашите деца“ и „публични прояви на сексуална дегенерация„. На уебсайта на кампанията посетителите, които кликнат върху „Докладвай„, са призовани: „Вашият град е домакин на драг шоу? Съобщете за него сега!

 
L’N’Q: House & Disco
 

Междувременно „Protect Texas Kids„, подобна група, основана от анти-транс „идеоложкатаКели Нейдър, създаде своя собствена гореща линия за „предупреждение за драг“ в платформата Telegram. Заставайки в опозиция на „разяждащото и объркващо послание, че полът е променлив„.

Кампаниите са кулминацията на дълъг сезон на анти-драг реторика от цялата американска десница, концентрирана най-вече в губернатора на Флорида Рон ДеСантис, чиято звезда изгрява в Републиканската партия, след като доверието в бившия президент Тръмп се влошава. И въпреки че точно този тип пропаганда, всяване на страх и подстрекаване към насилие подготвиха почвата за трагедии като тази в Club Q, това изглежда не е от значение за консервативното анти-транс движение.