Били Портър разкри публично, че е ХИВ-позитивен от 14 години

 
Sofia Pride 2023
 

Актьорът Били Портър, известен с ролята си в сериала „Pose“, сподели, че живее с вируса ХИВ от 14 години в актуално интервю с „The Hollywood Reporter“.

Носителят на награди Еми разказа: „Преживях СПИН епидемията и много пъти си задавах въпросите: ‘Защо ми се размина?’, Защо все още съм жив?’. В крайна сметка, осъзнавам, че съм жив, за да ви разкажа тази история. Цяло едно поколение бе изгубено и аз стоя на техните рамене. Мога да бъда себе си днес в тези времена, заради наследството, което те ми оставиха.“

„Аз бях част от едно поколение, което трябваше да си е научило урока и въпреки това се заразих. Случи се през 2007 година. Това беше най-лошата година от живота ми. През февруари ми откриха диабет, през март подписах документи за несъстоятелност, а през юни научих, че съм ХИВ-позитивен. Срамът от онези години се сблъска с вече натрупания срам, който владееше живота ми и това ме принуди да живея в мълчание и да се срамувам цели 14 години. В средата, в която съм израстнал, вирусът ХИВ се приема като наказание от Бог. Героят ми Pray Tell от сериала „Pose“ ми помогна да приема диагнозата си“, продължава Били.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина