Били Портър разкри публично, че е ХИВ-позитивен от 14 години

Актьорът Били Портър, известен с ролята си в сериала „Pose“, сподели, че живее с вируса ХИВ от 14 години в актуално интервю с „The Hollywood Reporter“.

Носителят на награди Еми разказа: „Преживях СПИН епидемията и много пъти си задавах въпросите: ‘Защо ми се размина?’, Защо все още съм жив?’. В крайна сметка, осъзнавам, че съм жив, за да ви разкажа тази история. Цяло едно поколение бе изгубено и аз стоя на техните рамене. Мога да бъда себе си днес в тези времена, заради наследството, което те ми оставиха.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Аз бях част от едно поколение, което трябваше да си е научило урока и въпреки това се заразих. Случи се през 2007 година. Това беше най-лошата година от живота ми. През февруари ми откриха диабет, през март подписах документи за несъстоятелност, а през юни научих, че съм ХИВ-позитивен. Срамът от онези години се сблъска с вече натрупания срам, който владееше живота ми и това ме принуди да живея в мълчание и да се срамувам цели 14 години. В средата, в която съм израстнал, вирусът ХИВ се приема като наказание от Бог. Героят ми Pray Tell от сериала „Pose“ ми помогна да приема диагнозата си“, продължава Били.