Актрисата Ела Хънт се разкри като „куиър“

Ела Хънт, известна с ролята си в сериала „Дикинсън“, се разкри като куиър в интервю пред английското списание „Square Mile“.

„Обожавам думата ‘куиър’. За мен тя е нещо повече от сексуалност. Разбирам я като начин на усещане и поведение. Кара ме да се чувствам овластена и да се гордея с особените и странните ми черти“, сподели актрисата.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Някои фенове разбраха коментара на Ела Хънт не като разкриване на сексуалната ѝ идентичност, а като изявление, че е „културно куиър“, подобно на Тилда Суинтън, която заяви през януари пред списание „British Vogue“: „Според мен думата ‘куиър’ е свързана с усещането на човек. Винаги съм се чувствала като куиър човек. Винаги съм търсила своя куиър цирк и успях да го открия. Това е моят свят.“

Макар и термина да има гъвкаво значение и да е свободен за интерпретации, много потребители в социалните мрежи реагираха негативно на коментарите на Ела Хънт. Например, @dashtin6 написа в Туитър: „Обичам те и много харесах интервюто ти. Не съм съгласна, обаче, че ‘куиър’ е форма на поведение. Не мога да променя идентичността си, така както мога да променя поведението си през различните дни“.

Ела Хънт поясни в Туитър: „Съгласна съм с всички критики. Когато ме попитаха, дали съм куиър, започнах да увъртам отговора си, защото не съм говорила открито за идентичността си от много време. Аз съм куиър и се радвам да съм открита с това. Просто понякога се притеснявам в интервютата. Обичам жени.“