Атакуваните в Rainbow Hub с номинация за “Човек на годината”

 
BHK Banner
 

След атака над общностния ЛГБТ център по време на събитие за правата на транс хората в края на месец октомври 2021 се случиха доста неща. Протест “Не на омразата“, на който стотици хора заявиха желанието си за равни права, десетки доброволци, които помогнаха за възстановяването на Rainbow Hub, компании, които показаха своята подкрепа и много от вас, които подкрепиха засегнатите с дарения, съпричастност и много, много любов.

Групата смели хора, които бяха в Rainbow Hub на 30 октомври, тези, които се сблъскаха с най-големите си страхове и погрома, днес са номинирани в тазгодишното издание на правозащитните награди “Човек на годината“.

Мануела Попова от Билитс сподели във фейсбук:

“Здравейте, Глория и Мануела,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че заедно с атакуваните в Rainbow Hub сте номинирани в тазгодишното издание на правозащитните награди “Човек на годината” заради атаката и силата, с която се възстановихте от нея. Освен колективно, двете бяхте номинирани и поименно. Поздравления!

 – Български хелзинкски комитет”

Тази година наградите се връчват за четиринайсети път, традиционно на 10 декември – Международния ден на правата на човека.

Хареса ли ви статията?