Атакуваните в Rainbow Hub с номинация за „Човек на годината“

След атака над общностния ЛГБТ център по време на събитие за правата на транс хората в края на месец октомври 2021 се случиха доста неща. Протест „Не на омразата„, на който стотици хора заявиха желанието си за равни права, десетки доброволци, които помогнаха за възстановяването на Rainbow Hub, компании, които показаха своята подкрепа и много от вас, които подкрепиха засегнатите с дарения, съпричастност и много, много любов.

Групата смели хора, които бяха в Rainbow Hub на 30 октомври, тези, които се сблъскаха с най-големите си страхове и погрома, днес са номинирани в тазгодишното издание на правозащитните награди „Човек на годината„.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Мануела Попова от Билитс сподели във фейсбук:

„Здравейте, Глория и Мануела,

Имаме удоволствието да Ви съобщим, че заедно с атакуваните в Rainbow Hub сте номинирани в тазгодишното издание на правозащитните награди „Човек на годината“ заради атаката и силата, с която се възстановихте от нея. Освен колективно, двете бяхте номинирани и поименно. Поздравления!

 – Български хелзинкски комитет“

Тази година наградите се връчват за четиринайсети път, традиционно на 10 декември – Международния ден на правата на човека.