Актрисата Джамила Джамил се разкри като куиър

Актрисата Джамила Джамил, известна с ролята си в сериала „The Good Place“, се разкри като куиър в Туитър. Решението на звездата идва след противоречивите реакции на новината, че тя ще бъде част от журито на предстоящото предаване за вогинг танци на HBO „Legendary“. Продуцентите и Джамил бяха разкритикувани от почитатели на балната сцена в социалните мрежи, които твърдят, че Джамила няма нищо общо с цветнокожата ЛГБТ+ общност и няма никакво понятие от нейната култура.

В резултат на това, актрисата публикува дълго съобщение в Туитър профила си, което гласи: „Общността в Туитър е брутална. Това е и основната причина да пазя куиър идентичността си скрита досега. Преди броени години сложих емотиконка с дъга до името си и това беше важна крачка за мен. Куиър хората с южно азиатски корени не се приемат лесно в родната си общност. Винаги съм била искрена с всеки от вас, но никога не съм се разкривала директно, защото се страхувах, че ще ме обвинят, че просто следвам някакви модерни тенденции. Когато бях малка се чувствах много объркана и изплашена, заради идентичността ми. Не познавам други открити роднини от семейството ми.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Ще си дам известна почивка от Туитър, защото не искам да чета грубите ви и отхвърлящи коментари. Знам, че това, че съм куиър не означава, че съм част от балната общност. Но имам толкова почитатели, които ще изгледат предаването и ще научат повече за тази култура. Понякога е нужно по-известни хора да съдействат с популяризирането на по-маргинализираните артисти, които заслужават светлината на прожекторите. Започваме снимките утре и нямам търпение да се насладя на изкуството и да се възхищавам на цветните личности. Радвам се, че ще работя съвместно с Leiomy, Dashaun и Mike Q. На журналистите искам да кажа само – нямам желание да говоря повече по темата. Нека изместим фокуса върху участниците в предаването“, заяви Джамила.