90-годишен американец се разкри като гей пред семейството си

90-годишен американец се разкри като гей пред семейството си, след като е прекарал почти цял век, криейки сексуалната си ориентация. Кенет Фелтс от Колорадо е взел важното решение, след като по време на пандемията и самоизолацията си е спомнил за първото си влюбване, което е било в мъж с името Филип.

Дъщеря му Ребека разказа пред вестник „The Denver Post“: „Той е толкова смел. Започна да пише за живота си, докато беше изолиран вкъщи по време на пандемията. Тогава си е спомнил за Филип, в който е бил влюбен през 50-те години на 20-ти век. В крайна сметка баща ми се е разделил с него, оженил се е за жена и е прекарал целия си живот, отричайки истинските си чувства.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Кенет Фелтс разказва лично: „Разкриването беше невъзможно през 50-те, 60-те и 70-те години. Затова и никога не съм се замислял за тази възможност. Нямах куража да се изправя пред обществото и да заявя себе си, затова просто продължих напред и запазих тайната си.“

Преди броени седмици Кенет е разказал на дъщеря си за Филип и за първи път е споделил, че е гей, а след това се е разкрил и пред цялото семейство. Всички са реагирали позитивно на новината.

„Цял живот се крих. Страхувах се как ще реагират, защото на тази възраст имам нужда от хора и от помощ и не исках да изгубя най-близките си“, споделя Фелтс.