5 причини да заведете родителите си на прайд

Прайдът е изживяване, съпроводено от противоречиви емоции за хората, които никога не са ходили на подобно шествие, както и за тези, които не приемат ЛГБТ общността. Родителите понякога са сред тези хора и затова е разбираемо, ако не искаш да празнуваш с тях. Понякога, обаче, се случва и така, че те да проявяват интерес към събитието и да искат да дойдат с теб. Ако това те притеснява, ние ти даваме пет причини да се съгласиш и да превърнеш изживяването в незабравим спомен.

Родителите ти ще научат повече за гей общността:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Ако родителите ти са любопитни да разберат какво е чувството да си част от ЛГБТ общността, прайд ще им даде добър отговор. Днешните прайд шествия обединяват различни аспекти и куиър групи и са празненство на разнообразието.

Родителите ти ще се убедят, че прайд е подходящ и за семействата:

Някои хора и медии представят прайд шествието като парад на пошлостта, в който се разхождах голи хора по прашки и цветни пера. Това не е съвсем вярно. Прайдовете са също толкова разнообразни, колкото и самата гей общност. На тях не се случва нищо толкова скандално и страшно, че родителите ти да се отблъснат завинаги от теб.

Прайдът може да отвори диалог с родителите ти за техния личен опит с гей хората:

Родителите ти понякога крият интересен личен опит, който не споделят всеки ден. По време на техните младини отношението към гей хората вероятно е било различно. Вероятно те са познавали гей хора, за които не подозираш. Вероятно личното им отношение към ЛГБТ общността е било различно и напоследък се променя. Сблъсъкът им с толкова много цветни хора вероятно ще ги мотивира да споделят личния си опит и перспектива, а това винаги е ценно.

Прайдът е добър начин да прекараш повече време с родителите ти:

Всеки вероятно е чувал намеци и подсещания да споделя повече за себе си и да прекарва повече време с родителите си. Прайдът е добър повод за ползотворно време, прекарано взаимно в приятна и добронамерена среда, в която се чувстваш в безопасност и принадлежиш към голяма общност.

Прайдът може да се превърне в нова семейна традиция:

Каква мечта само, нали? Прайдът е едно страхотно и еуфорично изживяване. Ако всичко премине добре и с родителите ти се забавлявате, може да превърнете празненството в ежегодна семейна традиция, която ще подсилва връзката ви.