ЩЕ ЗАБРАНИ ЛИ РУСИЯ “КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА”?

 
BHK Banner
 

Дни, след като режисьорът на игралния римейк на “Красавицата и Звяра” разкри, че филмът включва “първата недвусмислено гей сцена във филм на Disney”, руската хомофобска машина се задейства.

Режисьорът Бил Кондън каза в интервю миналата седмица, че верния слуга на Гастон (Крис Еванс), ЛьоФу (Гад), има малка, но много важна собствена сюжетна линия. “ЛьоФу е някой, който един ден иска да бъде Гастон, а на следващия – да го целуне,” разкри Кондън. “Не искам да издавам какво се случва, но е мил, недвусмислено гей момент във филм на Disney.”

Витани Милонов, депутат от управляващата партия Обединена Русия, настоя културният министър Владимир Медински да прегледа филма преди премиерата му на 16 март и да прецени дали съдържанието е в съответствие с руското анти-гей законодателство. Политикът заяви, че ако бъдат открити “елементи на гей пропаганда”, високобюджетния блосбъстър трябва да бъда забранен, предаде BBC през уикенда.

“Веднага щом разполагаме с копие на филма и нужните за разпространението му документи, ще го приложим закона,” отговори Медински. Междувременно, рекламната кампания на “Красавицата и Звяра” в Русия вече е в ход.

Главната страница на руския сайт на Disney в момента.

Русия е важен пазар за холивудските студиа, затова очакваме с голям интерес реакцията на Disney. Предишни игрални римейци на медийния гигант са отчитали сериозни постъпления в страната, като “Алиса в страната на чудесата” и “Господарка на злото” събраха по около 40 милиона долара.

Не само Русия обяви война на модернизираната приказка. Киносалон в Алабама обяви миналата седмица, че няма да покаже “Красавицата и Звяра”. “Ако не мога да изгледам един филм рамо до рамо с Бог и Христос, значи въобще няма да го показваме,” се казва в изявление, публикувано във Facebook страницата на киното.

Хареса ли ви статията?