‘ПЛАНИНАТА БРОУКБЕК’ НА ПЕДРО АЛМОДÓВАР БИ ВКЛЮЧВАЛ МНОГО ПОВЕЧЕ СЕКС

Титанът на испанското кино Педро Алмодóвар наскоро разкри интересен факт за връзката си с най-успешния гей филм на всички времена, „Планината Броукбек“. Режисираната от Анг Лий драма разказва епичната любовна история на двама каубои, чиито силни чувства водят до трагичен край.

Алмодóвар сподели пред киносписанието Empire, че е бил на крачка от това да режисира „Планината Броукбек“. Една от основните промени, които гей режисьорът е щял да направи в сценария: „Моята версия на ‘Планината Броукбек’ щеше да има много повече секс.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Испанецът каза, че връзката между героите в кратката история на Ани Пру е по-първична. В нея сексът между Енис и Джак е определяща част от отношенията им. Той добави също така, че неговата версия вероятно е щяла да бъде по-трудна за преглъщане в Холивуд.

Независимо от количеството гей секс, филмът остава исторически момент за гей репрезентацията в киното за широка аудитория. Тук можете да прочетете нашата статия 10 ГОДИНИ ПО-КЪСНО: ХЕТЕРО МЪЖЕ СПОДЕЛЕТЯ СПОМЕНИ ОТ „ПЛАНИНАТА БРОУКБЕК“.