МЪЖ ЗАЛЯ СПЯЩА ГЕЙ ДВОЙКА С ВРЯЛА ВОДА

Мъж от Атланта, който е обвинен, че залял с вряща вода спяща гей двойка, може да получи до 80 години затвор. Съдебно жури реши да му повдигне общо десет обвинения, предаде Advocate.

Мартин Блекуел е обвинен за това, че на 12 февруари е нападнал Антъни Гудън, 23, и Маркез Толбърт, 21. 48-годишният мъж ги заварил да си почиват в апартамента на Гудън и майка му. Самият Блекуел не живеел там, но бил във връзка с майката на Гудън от три години.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Според показанията им, Блакуел бил „отвратен“ от връзката на двете момчета. След като ги залял с вряща вода, той изкрещял: „Махайте се от къщата ми с цялото това гей.“ След това насила ги извлякъл от апартамента.

Двамата мъже били откарани в болница, където станало ясно, че са претърпели изгаряния втора и трета степен по ръцете, вратовете и гърбовете си. Толбърт бил подложен на спешна операция, по време на която силно увредената кожа на гърба му била заменена с кожа от бедрото му. „Болката не те оставя да спиш,“ разказа той пред репортери. „Непоносима болка 24 часа на ден.“

В момента ФБР разследва инцидента като престъпление от омраза. Щатът Джорджия не признава анти-гей престъпления от омраза, но ако федералното правителство реши да повдигне обвинение, Блекуел може да бъде обвинен по федералното законодателство.