‘КУИЪР ДЕНС ПАРТИ’ РАЗТЪРСИ ДОМА НА НОВИЯ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА САЩ (ВИДЕО)

Знамена с цветовете на дъгата. Лица, обсипани с бляскав брокат. Колони, дънещи Бионсе от багажника на пикап. Енергично туиркащ мъж с високо изрязани дънки.

Това бе гледката от дома на новия вицепрезидент на САЩ, Майк Пенс, в сряда вечерта. Около 200 протестиращи се събраха пред къщата му във Вашингтон за пъстрото куиър денс парти. Много от съседите вече бяха окачили знамена с дъгата на фасадите си в очакване на шествието. Когато музиката пристигна, те се присъединих към протеста. Някои носеха собствени лозунги, като този на възрастен мъж с малко дете, държащо банер с надпис „Trump Loves Hate“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Полицията възпрепятства намерението на танцуващите да пренесат партито в предния двор на Пенс, затова купонът се състоя на улицата пред къщата. Самият Пенс напусна къщата около половин час преди пристигането на протестиращите, съобщи USA Today.

„Танцът е наистина силна форма на протест, особено в куиър общността, защото танцуването и денсингът винаги са били свещено пространство за нас,“ каза една от организаторките от активистката група Werk for Peace. „Това винаги е било защитено пространство, място за себеизразяване, за връзка, за обич, за себеобич.“

Майк Пенс е върл противник на равенството на ЛГБТИ хората. Той стана национално лице на хомофобията с действията си като губернатор на щата Индиана. След нанасянето му в къщата, съседите му, повечето от които са хетеросексуални, започнаха да окачват на фасадите си гей знамена. Според Washington Post, към началото на миналия месец най-малко 7 домове са били украсени с пъстрия флаг.

„Queer dance party“ thrown outside Pence’s home

Hundreds carry out a “queer dance party” at the home of Vice President-elect Mike Pence two days before he is sworn in.

Posted by Channel 4 News on Thursday, 19 January 2017