КРИСТИНА АГИЛЕРА И ДРУГИ МУЗИКАНТИ ПОЧЕТОХА ЖЕРТВИТЕ В ОРЛАНДО С ПЕСНИ

В дните след трагичния растрел в гей клуб в Орландо, Флорида, известни личности по целия свят изразиха публично скръбта си. Заедно с милионите обикновени хора, политици и актьори, множество музиканти публикуваха своите съболезнования в социалните мрежи.

Някои от тях обаче, отидоха една стъпка по-напред и дадоха на чувствата си творчески израз.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В този материал събрахме част от любимите ни записи, създадени по повод най-смъртоносния масов разстрел в историята на САЩ.

Певицата Кристина Агилера издаде песен, написана специално в памет на жертвите. „Ужасяващата трагедия, която се случи в Орландо, продължава да тежи в съзнанието ми,“ каза тя. „Изпращам много любов и много молитви на жертвите и техните семейства. Както много други, искам да бъда част от промяната, от която този свят се нуждае, за да бъде красиво, прегръщащо всички място, където човечеството се обича свободно и страстно.“

Резултатът е прекрасната балада „Change“.

Открито гей изпълнителката и носителка на Оскар Мелиса Етъридж също написа авторска песен. Композицията е с по-тъмен тон и е озаглавена с името на заведението, където се разигра трагедията – „Pulse“. Може би най-силният момент е частта, в която Етъридж като че ли се обръща директно към 29-годишния стрелец Омар Матийн: „Кого ще мразиш сега? / Когато си останал само ти / Кого ще застреляш? / Ако не можеш да убиеш истината / Че той е в нас / В кръвта ни / В пулса ни.“

Можете да чуете баладата в този запис от живо изпълнение в Норфолк, Кънектикът.

Третото изпълнение, което споделяме с вас, е кавър на песента „Bridge Over Troubled Water“, записан от Лондонския хор на гей мъжете. Хорът изпя песента по време на многохилядното бдение в Лондон, а преди няколко дни издаде запис, приходите от който ще бъдат разделени между Фондът за жертвите от Орландо и британската неправителствена организация Galop.