ГЕЙ ЖУРНАЛИСТ СПЕЧЕЛИ ПЪРВА НАГРАДА В КОНКУРСА НА MTEL

Главният редактор на онлайн списанието „Обекти“ (Obekti.bg) Владимир Тодоров получи голямата награда в категорията „Информационни агенции и нови медии“ на тазгодишния конкурс за журналистически материали в българските медии Mtel Media Masters.

Открито гей журналистът бе отличен за текста му „Надежда за живот“, разказващ за най-новите развития в областта на технологиите, които ще доведат до еволюция на лечението на рак и някой ден може би ще победят коварната болест. Материалът е посветен на бившия главен редактор на списанието Дарина Младенова, която тази година почина от рак. „Аз съм журналистът, който съм, благодарение на нея. Тази награда е и за Дари“, каза авторът от сцената на Mtel Media Masters.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В благодарствената си реч Владимир отбеляза и приноса на своя партньор Юлиан Бояджиев, с когото са заедно от 3 години. „Благодаря на моя приятел за това, че повярва, че мога да напиша такъв текст.“

o

Владимир е участвал в тазгодишното издание на конкурса с още един текст. Озаглавен, „Герой като мен“, материалът разказва за историята и значението на ЛГБТ героите в масовите компютърни игри. Темата, която до неотдавна бе смятана за табу в геймърската индустрия, започва да става все по-актуална.

Конкурсът Mtel Media Masters се организира от Mtel за четвърта година. Целта му е да даде гласност и признание на труда на технологичните журналисти и тези от тях, които отразяват теми, свързани с научните изследвания. Фокусът тази година бе върху материалите, посветени на научни разработки.

Марко Марков