Всичко, което знаем за „Drag Her!“ – първата драг бойна игра

 
BHK Banner
 

Почитателите на драг и балната култура знаят, че дори в най-приятелските събития винаги има елемент на конкуренция. Почти всеки драг артист се е състезавал за трофеи и tips на своята местна сцена, а високите финансови залози в най-популярното драг риалити RuPaul’s Drag Race стимулират амбициозните звезди да покажат най-доброто от себе си. Сега най-накрая има видеоигра, в която може да се пренасочи тази „спортна злоба“ – или поне скоро ще има.

Drag Her! е двуизмерна, ръчно рисувана бойна игра в стила на класическия Mortal Kombat, но с един обрат: всички бойци ще бъдат създадени по образ и подобие на реални драг артисти. Независимото студио Fighting Chance Games стартира Kickstarter за проекта миналата седмица. Тяхната цел са 69 000 долара за финансиране осъществяването на проекта. Те разкриха също така, че имат и официалния лиценз за използването на първообразите на драг артистите, по които ще бъдат създадени бойците.

Играчите ще могат да се впуснат в бляскава битка в ролята на няколко звезди от Drag Race и DRAGULA, сред които Ейжа О’Хара, Ким Чи, Лаганджа Естранджа и Ландън Сидър, а Джигли Калиенте и Тами Браун вече са планирани да се появят като „помощни“ герои по подобие на франчайза Marvel vs. Capcom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drag Her (@dragherthegame)

Meatball, която широката публика обикна от първият сезон на DRAGULA, е коментатор на играта. Ако играчите изберат един и същ герой, Meatball възкликва: „О, Боже, и двете се появихте с един и същи костюм! Колко неудобнооооо.“ Разработчиците казват, че освен локална и онлайн игра, Drag Her! ще включва и „кариерен режим“ за един играч, в който играчите ще се борят да станат най-яростната и бляскава дива в света.

Въпреки че пълната игра и нейният списък от бляскави бойци очевидно все още са в процес на разработване, все още можете да играете бета демото на Fighting Chance, което вече е достъпно за безплатно изтегляне. Настоящата версия включва кралицата Лимонада, русокосо бимбо, създадена по образ и подобие на Трикси Мател за играта – плюс нейната „зла близначка, Розовата Лимонада“ – която се качва на сцената в кола-играчка с надпис „100% пластмаса“ отстрани.

След едно „пробно кръгче“ на демо версията, от PROUD.bg можем да ви уверим, че това е всичко, което би искал един фен на драг културата, който е бил обсебен от бойните игри като дете. С нетърпение очакваме да видим развитието на проекта и планувания рилийз следващата година. А дотогава може да подкрепите проекта в Kickstarter или да изтеглите официалното демо на играта от тук.

Пазете от нокаути – no T, no shade, whoop that bitch Pink Lemonade.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина