Виртуалните секс партита в Zoom са забранени

Приложението Zoom, предвидено за конферентни разговори и бизнес срещи, набра значителна популярност през последните месеци, заради обявяването на засилените мерки за социално дистанциране. Според актуални данни над 200 милиона души са използвали платформата през март. Някои компании решиха да използват Zoom за провеждането на работните си срещи, а някои щастливи двойки дори използваха приложението за провеждането и излъчването на сватбите си. Особено любопитна бе новината, която „NY Post“ докладваха наскоро, че Кралица Елизабет ще празнува рождения си ден в Zoom.

Макар че много хора започнаха да откриват начини да поддържат социалните си контакти през известното приложение, компанията Zoom Voice Communications заяви официално, че съществуват правила за използването на платформата и те включват забраната на неприлични, порнографски, незаконни и насилствени действия. Екипът на Zoom окуражава потребителите си да докладват нарушаването на правилата. Това означава, че виртуалните секс партита и т.нар. дистанционен секс са официално забранени.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Някои специалисти гледат скептично на въпросните мерки, тъй като съдържанието от видео и аудио чатовете в Zoom не се запазва никъде, освен ако домакина/хоста на разговора не е пожелал изрично да направи това.