ВИДЕО: КЕЙТЛИН ДЖЕНЪР Е ЛИЦЕ НА НОВА СПОРТНА КОЛЕКЦИЯ НА H&M

Глобалната модна компания H&M представи новата си кампания за спортно облекло и за пореден път доказа, че в рекламната индустрия е възможно да има истинско многообразие.

През март Кейтлин Дженър съобщи, че ще бъде лице на нова кампания под надслов „For Every Victory“ (За всяка победа), с което ще стане първия транс човек, представляващ колекция спортна мода. Но клипът, който излезе току-що, надмина и най-смелите ни очаквания.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Видеото към кампанията отбелязва силата на спорта, който заедно с непоклатимата вяра в себе си може да преобърне живота на всеки. Стартът на видеото съвпада с пускането на колекцията в продажба, която е налична от тази седмица както в магазините на марката, така и онлайн на hm.com.

FEV_King Cross Steelers
Ръгби отборът King Cross Steelers оспори стереотипите за сексуалната ориентация в спорта

„Истински вярвам, че силата на спорта може да доведе до позитивна промяна в живота на всеки един човек. Затова се гордея да бъда част от кампанията For Every Victory, защото тя ми напомня за силата и смелостта на хората по света, които полагат усилия да бъдат собственото си „аз“ и да превъзмогват всички препятствия по пътя си,” казва бившата олимпийска златна медалистка по десетобой.

Във видеото участват още Челси Уърнър – гимнастичка със синдром на Даун, която не позволява това да спре стремежа й към победа; сърфистът Майк Кутс, който все още излиза със сърфа си сред вълните, въпреки че губи крака си след нападение на акула, както и боксьорката Намибия Флорес, която се бори с предразсъдъците, за да може да преследва мечтите си.

Филмът представя също така и ръгби отбора King Cross Steelers, който успешно оспори стереотипите за сексуалната ориентация в спорта; женски скейтърски отбор, който счита своята дисциплина за универсален език на общуване и форма на креативно себеизразяване; Хосе Абали, който не позволява каквито и да е обстоятелства да възспрат мечтата му да стане професионален бейзболен играч.

Вижте вдъхновяващия клип по-долу:

https://www.youtube.com/watch?v=38OV5g7yMEo