Цената на клуб Веселие по TLC от 23 април

Мини поредицата „Цената на Клуб „Веселие“ ще дебютира на 23 април от 23:00 часа с три части по 60 минути. Актьорският състав и екипът на Клуб Веселие разкриват изненадващи истини зад създаването на сериала и разказват за метеоритния възход на един холивудски хит, както и за трагедиите на някои от звездите му.

Част I с премиера на 23.04 – Новите лица в играта. В него актьорите и екипът разказват за Клуб Веселие и анализират как внезапната слава и неумолимият натиск да направиш хитово шоу могат да имат трагични последици.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Част II с премиера на 30.04 – Шоуто трябва да продължи. Чуйте смразяващите истории за тъмната страна на славата и богатството, докато приятели и журналисти разказват за последните мигове на звездата от Клуб Веселие Кори Монтийт.

Част III с премиера на 07.05 – Когато музиката спре. Нещастието поразява „Клуб „Веселие„, а актьорите и екипът се чудят дали техният хитов сериал е прокълнат или това е цената на успеха.

Когато Клуб Веселие стартира през 2009 г. не се очакваше да постигне такава слава фенска отдаденост. Но шоуто на Райън Мърфи за възходите и паденията на гимназиален клуб се превърна в хит по рейтинг и насочи светлината на прожекторите към няколко неизвестни дотогава актьори. В рамките на първите два сезона звездите на Клуб Веселие се превърнаха в едни от най-големите знаменитости на 2010 г. и славата им продължи, след като шоуто завърши своя шести и последен сезон през 2015 г., и много от тях се преместиха в други проекти.

Смъртта на любимия актьор Кори Монтейт през 2013 г. , който изигра Фин Хъдсън, привлече отново вниманието към сериала и неговите звезди и предизвика нов интерес към това, което се е случвало зад кулисите. Появи се информация за продължаващи вражди между звездите, експлоатация на екипа с липса на почивка и други.

Към днешна дата пламенна база от фенове продължава да подкрепя актьорския състав на Клуб Веселие и изисква подробности за случилото се на снимачната площадка преди години.

Документалният филм от три части на Warner Bros. Discovery преразглежда смъртта на главните звезди в сериала – Монтейт през 2013 г. , Марк Салинг през 2018 г. и Ная Ривера през 2020 г.

В трейлъра един от участниците, оператора Кристофър Бафа, споменава, че може да има „проклятие“ върху шоуто. Това не е първият път, когато идеята за проклятие се споменава във връзка със сериала – идеята се носи в социалните медии, а феновете на шоуто не са доволни от това.