Транс супергероинята Мечтателката ще дебютира в „Супермен: Синът на Кал-Ел“

Героинята от сериала „Супергърл“ от CW Мечтателката ще дебютира в предстоящия брой на „Супермен: Синът на Кал-Ел“ на DC комикс вселената. Още през 2019 г. революционният персонаж влезе в историята на ЛГБТК+ като първия транс супергерой в телевизията – изигран от транс актрисата Никол Мейнс. По време на излизането на „Супергърл“ вдъхновяващият персонаж бързо се превърна в любимец на феновете благодарение на невероятната си способност да вижда в бъдещето със сънища.

За съжаление феновете останаха разочаровани, когато CW обяви, че шестият сезон на сериала ще бъде последен – което означаваше край на новите сюжетни линии за Мечтателката. Въпреки това, след кратка поява в антологията „Pride“ на DC през 2021 г., любимата героиня най-накрая прави своя официален дебют в „Супермен: Синът на Кал Ел“ № 13 на DC Комикс.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

За новия брой Мейнс си партнира с писателя Том Тейлър, за да поставят началото на дългоочакваната сюжетна линия. Според синопсиса новият брой ще проследи младата героиня и Супермен (Джон Кент), които се надпреварват с времето, за да спрат Хенри Бендикс и неговите зли машинации.

В неотдавнашно интервю за списание Out 24-годишната актриса разказа за творческия процес зад включването на Мечтателката в гореспоменатия комикс.

В началото на 2020 г. не знаехме колко дълго ще продължи сериалът „Супергърл“ и дали ще направим седми сезон или не„, обясни тя. Тя каза още, че след като се е срещнала с криейтърите в DC, е започнала да работи по графичен роман за Мечтателката, успоредно с появата си в антологията „Pride“. По-нататък в интервюто Мейнс обсъди значението на героинята си на фона на настоящото антитранс законодателство в САЩ.

Това вероятно е един от най-трудните периоди да бъдеш млад транс човек в момента, по-специално заради целенасоченото законодателство, идващо от нашите управляващи. Заради това е безценно да дадем на тези деца действителен защитник. Някой, който ги вижда. Някой, който е като тях. Не мисля, че някой разумен човек може да се съмнява, че транс децата вече са супергерои„.

„Супермен: Синът на Кал-Ел“ ще се появи в магазините на 13 юли.