Target изтегля от рафтовете си някои Прайд продукти след редица заплахи

Американската търговска верига Target изтегли Прайд колекции от магазините си в цялата страна, след като масово служителите им бяха заплашени с насилие. Компанията потвърди миналата седмица, че ще направи промени в Прайд стоките си точно преди началото на Прайд месеца.

Една от промените включва преместването на Прайд продуктите в задната част на някои от магазините в южните щати след ответна реакция от страна на купувачите. Вестник „Ню Йорк Поуст“ цитира източник от „Таргет„, по чийто думи в петък (19 май) е имало „спешни“ срещи, за да се отговори на възмущението на десните клиенти от колекциите. 15-минутната среща е включвала съвети за осигуряване на безопасността на търговския персонал и какви свързани с Прайда предмети и табели да бъдат премахнати.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тази година  атаките и възмущението просто е експоненциално по-голямо от всяка друга година„, казва източникът.

Откакто представихме тазгодишната колекция, се сблъскахме със заплахи, които повлияха на чувството за безопасност на членовете на нашия екип по време на работа“, се казва в изявление на Target. „Като се имат предвид тези нестабилни обстоятелства, правим корекции в плановете си, включително премахваме артикулите, които са били в центъра на най-значителното конфронтационно поведение.