Sofia Pride Film Fest стартира на 4 юни

Sofia Pride Film Fest за четиринадесета година ще покаже най-добрите ЛГБТИ+ филми в седмиците преди София Прайд. Тазгодишното издание на филмовия фестивал ще се проведе между 4 и 15 юни, а откриването ще бъде в Дом на киното и прожекцията на филма „Домакинство за начинаещи“.

Домакинство за начинаещи“ разказва история, изследваща универсалните истини за семейството – както това, в което сме родени, така и това, което откриваме сами.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Дита никога не е искала да бъде майка, но обстоятелствата я принуждават да отгледа двете дъщери на приятелката си, малката бунтарка Миа и непокорната тийнейджърка Ванеса. Следва борба на характери, докато трите отново и отново се сблъскват и се превръщат в неочаквано семейство, което трябва да се бори, за да остане заедно.“ Филмът е македонското предложение за Оскар.

В рамките на Sofia Pride Film Fest 2024 ще бъде и премиера на първия български ЛГБТИ+ игрален филм – „Любен„. Филмът на Венци Костов разказва за летен романс между две момчета от различни светове.

Виктор има уреден живот в Мадрид с партньора си Хосе. Връща се в дома от детството си в България за погребението на дядо си и решава да остане за лятото. Докато се свързва отново с баща си и селския начин на живот, той неочаквано намира любовта в лицето на Любен, 18-годишно момче. Въпреки различията и конфликтите около тях, Виктор и Любен намират убежище един в друг.

Цялата програма на фестивала ще откриете на страницата на Sofia Pride Film Fest във Facebook, а билети за прожекциите може да закупите от сайта на Дом на киното или на място.