Счупена шейна опропасти шансовете на гей атлет да участва в зимната Олимпиада

John Fennell за малко да стане първият открито гей атлет в американския отбор за Зимните Олимпийски игри в Южна Корея, но шансовете му бяха смачкани от техническа неизправност.

Състезателят по спускане с шейна бе сред участниците в квалификациите за престижните игри догодина. В средата на представянето му обаче, част от шейната му се отчупи. Този нелеп инцидент уби шансовете му да замине за Пьонгчанг.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Done. With. This. Week. Peace. Ooooooooot. ✌?#sleepmode ?

A post shared by John Fennell (johncanluge) (@jahnfennell) on

В Twitter 22-годишният спортист изрази разочарованието си от случилото се: „Сърцето ми е разбито. Част от шейната ми се отчупи по време на квалификационното състезание, което ми отне олимпийска квалификация. Наистина съм смазан от този край.“

В миналото Fennell, който има двойно гражданство, се е състезавал и за Канада. Той се разкри като гей малко след Олимпийските игри през 2014. На деветнайстия си рожден ден атлетът написа в Instagram: „Да си в килера е задушаващо. Трябва да играеш играта „кой знае?“ Не трябва да издаваш знаци или тайни. Много е изтощаващо.“

Двама други открито гей атлети, които се борят да представят САЩ в Южна Корея са скиорът в свободен стил Gus Kenworthy и кънкьорът Adam Rippon. Те ще разберат дали са се класирали след около месец.