Създателката на Heartstopper, Алис Осман, за промяната в историята на Ник Нелсън

 
Кабинет Дъга – банер
 

Създателката на Heartstopper, Алис Осман, обясни защо историята за разкриването на главния герой Ник Нелсън (в ролята Кит Конър) се различава леко в телевизионния сериал от оригиналния ѝ комикс. Сериалът покори света, когато дебютира в стрийминг платформата Нетфликс през април, и оттогава бе подновен за още два сезона, като след това наградите не закъсняха. Heartstopper бе номиниран и спечели много категории, включително „Най-добро ЛГБТИ шоу“ на наградите Dorian TV Awards.

В изказване наскоро на Международния телевизионен фестивал в Единбург Осман обясни защо разкриването на Ник на екрана е трябвало да бъде различно от това в комиксите. „Когато в историята на комиксите възникнат проблеми, те се решават почти веднага. И това е нещо, което хората харесват в комиксите, но не работи за телевизията, защото ако няма драма, хората ще се отегчат.

Алис казва, че „големите промени“ са свързани с „добавянето на повече напрежение и удължаването на сюжетните линии на героите„. Продължавайки, тя разказва: „Като например Ник, който тръгва по пътя на разучаването на сексуалността си в „Heartstopper“ – в сериала му отнема повече време да разбере кой е и да се чувства комфортно с това, което е, докато в комиксите той сякаш го разбира доста бързо и това е наистина хубаво.

Въпреки тези малки разлики Алис все още е на мнение, че сериалът „служи“ добре на героите в комиксите. Сериалът е хит както сред феновете, така и сред критиците, като дори получи изключително рядко срещаната 100-процентова оценка на одобрение в сайта за обобщаване на рецензии Rotten Tomatoes.

Междувременно преводната версия на графичната новела, завладява стотици хиляди фенове, е налична за предварителна поръчка. Българската версия на „Сърцебиене“ издава Orange books.

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина