Румънски вестник плаши с ЛГБТК фашизъм и преследване на християните

Популярният румънски вестник „România Liberă“ бе заклеймен за водещ материал, публикуван на първа страница със снимка на драг кралица в нацистка униформа. На ръкава й има червена лента, на която вместо свастика има знаме с цветовете на дъгата.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Статията, в която се твърди, че християните страдат от религиозна дискриминация в ръцете на ЛГБТ+ активистите, се появява в навечерието на предстоящия анти-гей референдум. Румънците ще гласуват дали да изменят Конституцията така, че да дефинира брака като съюз между мъж и жена.

Гей сексът бе декриминализиран в страната преди 22 години и анти-ЛГБТ+ дискриминацията е забранена във всички сфери на обществения живот, но съществуващата хомофобия е нагледно демонстрирана в броя на „România Liberă“ от изминалия уикенд.

Статията, която е публикувана онлайн без шокиращата снимка, е озаглавена: „Новият ЛГБТК ред. Равенство, но не за християните“. Авторите й пишат, че „от загубата на работа до тормоз, съдебни дела и арести, злоупотребата е широкоразпространена и подхранвана от социално отровен климат, създаден от така наречената социална ‘справедливост’ на левите активисти.“

Според тях, предполагаемото широкоразпространено религиозно преследване на християните в САЩ и Великобритания е част от „криза на илибералната прогресивна демокрация“.

В интервю за PinkNews местен активист нарече материала „срамен“. Според него, вестникът „използва изображение на нацист (хора, които активно са преследвали и убивали други хора), за да представи ЛГБТ+ общността, която мирно и учтиво изисква от останалите добро отношение“.

„Как ще се развием като държава?“ пита той.