Романтичната гей драма „Жар птица“ с премиерна дата и нов трейлър

Филмът проследява любовен триъгълник в съветска военновъздушна база.

Жар птица„, гей романтичната драма от съветската епоха, ще бъде в кината в Обединеното кралство от 22 април. Филмът, чиято премиера беше на филмовия фестивал BFI Flare LGBTQIA миналата година, се фокусира върху Сергей, редник в съветските военновъздушни сили, чийто живот се преобръща, когато в базата му в Естония пристига дръзкият пилот на изтребител Роман.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Двамата започват опасна връзка, която допълнително се усложнява от присъствието на Луиза, най-добрата приятелка на Сергей и секретарка на командира на военновъздушната база.

Филмът е базиран на мемоарите на Сергей Фетисов „Приказка за Роман„. Сценарият е написан в съавторство от изпълнителя на главната роля Том Приор и режисьора Питер Ребане. Пред Attitude по-рано тази година, когато се появи на корицата на февруарския брой, Том заяви, че се надява филмът да спомогне за „по-голямо разбиране и осведоменост„, както и да дръпне струните на сърцето на хората, добавяйки: „Не можем ли просто да оставим хората да бъдат влюбени в този, в когото са влюбени?

Той добави: „Някои от най-добрите отзиви, които съм получавал, са хора, които ми пишат и казват: „Аз не съм част от тази общност, но в резултат на вашия филм ще се отнасям към нея с по-голямо уважение, знаейки през какви изпитания и трудности е трябвало да преминат.