Роб Халфорд: „Полицията ме е хващала да обикалям публични тоалетни в търсене на секс“

В ново интервю за списание „NME“ легендарният вокалист на хеви метъл бандата Judas Priest Роб Халфорд разказва за случка, в която е бил арестуван в Калифорния, заради обикалянето на публични тоалетни в търсенето на сексуални партньори. „Полицаите ми направиха услуга и не позволиха случая да стигне до пресата. Тогава още не се бях разкрил и новините щяха да бъдат шокиращи за феновете ми. Когато си спомням за този момент, винаги го наричам ‘моят Джордж Майкъл спомен’.“Роб Халфорд се разкри като гей пред телевизия MTV през 1998 година, когато откритите гей личности на музикалната сцена са изключително малко.

„Извадих късмет“, споделя той. „За съжаление, тези, които не разбирах гей общността си мислят: ‘Всички те са перверзници’. Това е ужасно. Иска ми се да си мисля, че ако се беше разчуло за ареста ми, моите фенове щяха да проявят разбиране и да ме подкрепят. Когато се разкрих, реакциите от цял свят не бяха нищо особено. Всички се интересуваха от музикалната ми кариера и искаха да продължа да бъда звяр зад микрофона.“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Автобиографията на Роб Халфорд „Изповед“ предстои да бъде издадена в България след броени дни, а някои от първите рецензии на книгата подсказват, че тя ще се фокусира сериозно върху темата за хомосексуалността.