Nickelodeon

„Пес Патрул“ представя първия си небинарен герой

Рубъл и екипажът„, спин-оф на хитовото детско телевизионно предаване „Пес Патрул„, представя първия си небинарен герой.

Новият анимационен сериал проследява петгодишния булдог Ръбъл, един от главните герои в „Пес Патрул„, който помага в строителни проекти в Залива на строителите, градчето, което съседства с оригиналния град от сериала.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Макар че голяма част от поредицата е посветена на Ръбъл и неговия екип, в нея има и няколко човешки персонажа, включително Ривър, които участват в един от последните епизоди.

Ривър са скейтбордист, любител на фотографията и нов жител на Залива на строителите, както и небинарен човек.

В епизода Ривър проявява интерес към фотографирането на някои от строителните работи, извършени от Ръбъл и бандата. Когато те споделят надеждата си да заснемат падаща звезда, която се очаква тази вечер, екипът на Ръбъл построява обсерватория, за да им помогне.

Макар че в епизода не се споменава изрично фактът, че Ривър са небинарен човек или кои местоимения използват, има тънък намек в това, което носят: маратонките и чорапите им са розови, бели и сини, същият цвят като знамето на транс прайда.

Ривър са написани от небинарния автор и активист Линдз Амер, които управляват канала в YouTube Queer Kid Stuff, чиято цел е да включи ЛГБТИ+ медиите в семейното забавление.

Исках да напиша небинарен герой, който да е амбициозен и невероятно готин, някой, към когото кученцата (и децата вкъщи) да гледат с надежда. Намериха страхотен небинарен актьор [Джиханг Ма], който да озвучи Ривър, и се радвам изключително много от резултата.“, разказва Амер в Инстаграм.