Новата колекция на Харис Рийд продължава да флиртува с идеята за флуидност

Животът е особено вълнуващ за Харис Рийд напоследък. Докато все още трупа опит в Central Saint Martins в Лондон, младата американска дизайнерка се запознава с Хари Стайлс зад сцената на негов концерт. Двамата веднага откриват химията помежду и Рийд започва да произвежда дрехи специално за музиканта. Работата на красавицата продължава да намира свои почитатели и последователи по целия свят, а сред последните ѝ успехи са колаборация за колекция от обувки за Roker и серия от цветни палитри за MAC.

Голяма част от света разпознава Харис Рийд като дизайнерката, който облече Хари Стайлс в рокля. Това нейно решение не е нищо ново в модната индустрия и същевременно бе посрещнато с толкова противоречиви реакции от мейнстрийм медиите, че американката продължава да бъде жертва на критики от страна на интернет тролове и до днес. Разбира се, това не я спира – днес тя представя новата си колекция, която продължава да флиртува с идеята за полова флуидност.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Заради COVID-19 дрехите сачрез един единствен модел. „Исках да облека мъжко тяло и да се заиграя с женствените силуети, за да предам посланието, че никога няма да направя компромис със себе си и винаги ще стоя зад вижданията си. Моите дрехи носят послание и не са като дрехите, които просто слагаш на закачалка. Искам да променя начина, по който хората мислят“, разказва Харис.