Латино изпълнителят Bad Bunny почете убита транс жена в шоуто на Джими Фалън

Латино изпълнителят Bad Bunny доказа, че е съюзник на ЛГБТ+ общността с актуалното си изпълнение на песента „Ignorantes“ в шоуто на Джими Фалън преди броени дни. Трап артистът от Пуерто Рико изпълни актуалния си сингъл, облечен с пола и тениска, на която пише „Убиха Алекса, а не мъж с пола“.

Миналата седмица 29-годишната цветнокожа транс жена Алекса Лусиано Руиз бе нападната от група мъже, след като използвала тоалетна в Макдоналдс. Нападението бе записано на видеоклип, който бе разпространен на видеоклипа. На записа се вижда, че Алекса успява да се измъкне, въпреки заплахите „ще го смажем“ и „заклевам се, че ще отида и ще го застрелям“. Според медиите трансджендър жената е била убита около 12 часа след заснемането на видеото.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Тениската на Bad Bunny е коментар върху трансфобското отразяване на престъплението от медиите в Пуерто Рико, които използват мъжко местоимение за Алекса и твърдят, че „мъж с черна пола“ е бил убит. Трап музикантът нашумя наскоро и с коментарите си относно сексуалната си ориентация. Пред Los Angeles Times той коментира: „За мен сексуалността е нещо флуидно. Тя не ме определя по никакъв начин. След 20 години може да се влюбя в мъж. Няма как да знам такова нещо. В момента си падам по жени.“