Кралският монетен двор отличи Елтън Джон със специална монета

Постиженията на Елтън Джон не спират да вдъхновяват. Освен с дългогодишна кариера, над 300 милиона продадени албума и фондацията си за борба със СПИН, легендарният музикант вече ще може да се похвали и със специална монета, издадена от Кралският монетен двор. От списание Billboard докладват, че той е първия солов музикант, който бива удостоен с тази почит.

Елтън Джон сподели в официално изявление: „За мен е чест да бъда почетен по този начин. Последните години бяха изпълнени с някои от най-страхотните моменти от кариерата ми и този се нарежда сред тях. След като издаде автобиографичната си книга „Me: Elton John“, предшествана от филма, вдъхновен от кариерата му „Rocketman“, Елтън спечели награда Оскар и продължи успешното си прощално турне „Farewell Yellow Brick Road“, което ще приключи през 2021 година, след като част от датите бяха отложени заради пандемията.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Специалните колекционерски монети с лика на Елтън Джон могат да бъдат поръчани тук: https://www.royalmint.com/our-coins/events/music-legends/elton-john/. Голяма част от тях са с ограничен тираж.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от The Royal Mint (@royalmintuk) на