Копенхаген влага 1 милион долара в мега-събитието WorldPride+EuroGames през 2021

Общинският съвет на Копенхаген обяви, че ще предостави 1 милион щатски долара за организацията на първото в историята едновременно провеждане на WorldPride и EuroGames през 2021.

Събитието, наречено за кратко Copenhagen 2021, ще се състои в датската столица и в близкия шведски град Малмьо, като приготовленията вече започнаха.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Приветстваме подкрепата на Копенхаген,“ каза ръководителя на организационния комитет. „Тази финансова помощ е ключова за превръщането на Копенхаген 2021 в глобално и приобщаващо мега-събитие за ЛГБТК общността.“

„Работихме усилено, за да осигурим този грант и той ще ни бъде от огромна помощ сега, когато навлизаме в ранното планиране на огромния фестивал WorldPride, EuroGames със състезания в 27 дисциплини, конференция на тема ЛГБТК правата по света и куп други събития.“

Копенхаген Прайд спечели домакинството на WorldPride 2021 миналана година, а по-рано тази година местната ЛГБТ+ спортна организация „Pan Idræt“ спечели домакинството на EuroGames 2021. Очаква се двете събития да привлекат над 750 000 посетители.