Кои са най-силните песни на Евровизия 2019?

Времето лети изключително бързо! Сякаш вчера страхотната Netta спечели Евровизия със забавния си хит „Toy“, а вече е време за нов подебител, нова доза страхотни (и не чак толкова) песни, драма и забавление. На 14-ти май ще се проведе първия полуфинал на конкурса, на 16-ти – втория, а на 18-ти – грандиозния финал, на който съвсем между другото ще пее и Мадона. Ние от PROUD.bg ти помагаме да се ориентираш сред десетките участващи песни и да чуеш най-яките от тях!

10. Michela – Chameleon (Малта):

 
L’N’Q: House & Disco
 

Малта е една от страните, които често подценяваме на конкурса, независимо, че изпращат добри песни. Тази година те отново не разочароват! Бяхме скептични към факта, че ще изберат представител чрез предаването X Factor, но на сегашния етап това вече няма значение. „Chameleon“ звучи модерно и би се вписала добре в световните класации, а от изпълненията на Michela в реалити формата става ясно, че тя се чувства повече от добре на сцената.

9. ZENA – Like It (Беларус):

Беларус винаги са стреляли напосоки в конкурса, но тази година улучват право в целта. За да успееш в Евровизия често ти е нужна добра песен, запомняща се сценография и силни вокали. ZENA вече покрива първото изискване – остава ни да се надяваме и другите две да ѝ се получат както трябва.

8. Chingiz – Truth (Азербайджан):

„Truth“ грабва вниманието в студийната си версия, но как ли ще предадат звученето и атмосферата на живо? Имаме надежди за ефектна сценография, а красивия Chingiz със сигурност ще ни държи прилепени към екраните през цялото изпълнение.

7. Tamta – Replay (Кипър):

„Replay“ върви по стъпките на хита „Fuego“ от миналата година, който почти спечели победата на Кипър. Макар и да се съмняваме същия успех да се повтори отново, не можем да не признаем възхищението си от продукцията на Tamta на визуално и музикално ниво.

6. Luca Hanni – She Got Me (Швейцария):

Швейцария изненадват тази година с песен, вдъхновена от Енрике Иглесиас, Рики Мартин, Луис Фонси и т.н. Дали ще стане новото Despacito? Едва ли. Но в контекста на Евровизия, „She Got Me“ звучи свежо, хитово и различно. Добре дошли в 21-ви век, Швейцария!

5. Miki – La Venda (Испания):

„La Venda“ е едно от най-веселите парчета на Евровизия тази година, а това че е изпята на испански е още по-хубаво. Трудно ни е да повярваме, че може да постигне добър резултат, но със сигурност ще изтъркаме обувките си от танци и ще си я припяваме месеци наред.

4. Bilal Hassani – Roi (Франция):

Bilal ще трябва да се постарае изпълнението му да изглежда вдъхновяващо, а не арогантно (както на националния финал във Фрация). Песента, обаче, е брилянтна и сърцето ѝ е на правилното място. Дали Bilal ще подразни зрителите и ще предизвика сравнения с Conchita или ще ги изуми и ще постигне невъзможното? Предстои ни да разберем!

3. John Lundvik –  Too Late For Love (Швеция):

Швеция (почти) винаги изпраща качествени песни на Евровизия, така че успеха на „Too Late For Love“ далеч не е изненада. Lundvik, от своя страна, също е чаровен и талантлив изпълнител, напомнящ вокално на John Legend. Песента със сигурност ще се бори за първите места, но дали ще впечатли журитата и зрителите достатъчно за първо място?

2. Mahmood – Soldi (Италия):

„Soldi“ е може би най-оригиналната песен, която Италия са изпращали на Евровизия. Тя излиза смело извън рамките на класическия италиански стил и успява да звучи модерно, минималистично и въздействащо. Нямаме търпение да видим как ще стои Mahmood на сцената!

1. Duncan Laurence – Arcade (Холандия):

Съвременната продукция, поглъщата атмосфера и емоционални вокали в „Arcade“ превръщат Duncan Laurence в несъмнения ни фаворит тази година. Независимо от семплия си аранжимент, песента успява да звучи химново и емблематично. Пожелаваме късмет на Холандия!

Евровизия ще се излъчва на 14-ти, 16-ти и 18-ти май от 22:00 в официалния YouTube канал на конкурса.