ИНТЕРВЮ: ФРАНК МЕНТИЕР

Актьор, модел и фитнес инструктор на знаменитости, Франк Ментиер се радва на холивудска слава и на нестихващ медиен интерес. Момчето от предградията на Мичиган, САЩ, е на корицата на последния брой на гей списанието Instinct. Ето какво споделя за себе си.

Здрасти, Франк, как съобщи на семейството си, че си гей?

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Бях на 16. Винаги съм бил доста близък с майка си, особено като по-малък, но се случи така, че започнах работа и се запознах с много деца от други училища. Срещнах едно момче на партито по повод завършването ми и си допаднахме, започнахме да излизаме доста честно заедно. Станах много потаен и майка ми непрестанно ме питаше какво става, има ли нещо, все едно че се дрогирах или бях в неподходяща компания.

Какво се случи?

Една вечер минах покрай вратата на спалнята й. Тя ме попита „Какво става?“ и аз й отвърнах „Нищо“. Върнах се до стаята й още четири пъти същата вечер, преди да събера кураж да кажа „Мамо, аз съм гей“. Оттогава тя ме приема такъв, какъвто съм. Баща ми е друга история, но съм ОК с това. Знам кой съм. Знам, че съм обичан. Знам, че съм добър човек.

frankie2

Да си признаеш е трудно решение за повечето от нас, но е още по-трудно ако си актьор и си в светлината на прожекторите. Какво те вдъхнови да го направиш?

Жалко е, че развлекателната индустрия има силата да накара толкова много мъже и жени да се срамуват от себе си, от това, с което са родени. Ако не бяха онези пионери сред нас, признали си и последвали мечтите си, много врати все още щяха да са затворени. Няма от какво да се страхуваме, освен от съжалението. Имам само един живот. Ще го живея, правейки това, което ми носи щастие.

1 2 3 4