Фондации ГЛАС и Сингъл Степ обявяват партньорство за съвместно развитие на Work It OUT

Фондации ГЛАС и Сингъл Степ обявиха сътрудничеството си за развитието на Work It OUT, бизнес платформа, чиято главна цел е приобщаването на ЛГБТИ (“лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс”) служители на работното място и създаване на инклузивна и приемаща среда в българския бизнес. От старта на платформата досега към нея са се присъединили 10 компании, сред които SAP, Roobar, Хармоника, EY, Microsoft и други. Work It OUT щe е домакин на различни събития за запознаване с иновативни подходи към ЛГБТИ приобщаването от международния успешен опит, както и за предизвикателствата за постигане на еднакво ниво на ЛГБТИ включване на работното място. Work It OUT ще служи като практически ресурс за компании, ЛГБТИ служители и техните семейства, изправени пред конкретни предизвикателства на работното място и ще разработи стратегия за това как да се ангажират ресурси за подкрепа и приобщаване на тези служители. Предстои издаването и на наръчник за равенство на работното място, който да помогне на работодателите да адресират темата.

За Фондация ГЛАС

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

ГЛАС цели да допринесе за позитивна промяна в живота на ЛГБТИ хора в България, осигурявайки пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация. Фондацията се фокусира върху положително обществено представяне на ЛГБТИ общността, работа с родители на ЛГБТИ хора и провеждане на обществени кампании срещу хомофобските престъпления от омраза и в подкрепа на толерантността.

За Фондация „Сингъл Степ“

Целта на „Сингъл Степ“ е да подпомага младите членове на ЛГБТИ общността, техните семейства, приятели и съмишленици, за да се превърнат в горди, открити и функциониращи членове на обществото и да адресира преобладаващото невежество в България, чрез: създаване на общностен център, гореща линия и онлайн чат, както и специализирани разяснителни кампании.

За повече информация: www.workitout.bg.